6. Maja 2022.

Banjalučko proljeće na vrhu grada: Dođite na “Banj dan”

Big Portal

Riječ je o poptuno novoj manifestaciji koja ima za cilj da dodatno promoviše najpoznatije gradsko izletište, te da isto obogati mnoštvom sadržaja, ali ono što je primarno jeste da se kroz brojne događaje i manifestacija svim našim sugrađanima dodatno skrene pažnja na zaštitu i obnovu spomenika palim Krajišnicima, saopštavaju iz Gradske uprave.

Tako će na lokaciji upravo kod spomenika, biti održana akcija sa našim građanima, dok će na izletištu Trešnjik biti održano mnoštvo koncerata.

Cilj i želja je da se dodatno skrene pažnja na zaštitu i obnovu spomenika na Banj brdu, ali i da uz koncerte, te druženje u prirodi, bude promovisan zdrav način života i da se poseban akcenat stavi na očuvanje ekologije.

Sama manifestacija „Banj dan“ će početi u 11.00 časova, gdje će upravo kroz performans i edukaciju svi naši sugrađani imati priliku da se uključe u priču koja se tiče zapuštenog spomenika, kao i njegove obnove.

Nakon toga, u 12.00 časova, predviđen je koncert dječijeg hora „Vrapčići“, dok će od 14.00 časova sve naše sugrađane zabavljati Gradski tamburašku orkestar.

Termin od 16.00 časova rezervisan je za Libertango, dok će u 18.00 časova nastupiti BL jazz voices.

Uz edukaciju, performans, dobre koncerte i druženje u prirodi imaće priliku da uživaju svi naši sugrađani.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare