Banjalučko naselje Lauš dobija novu sportsku dvoranu - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučko naselje Lauš dobija novu sportsku dvoranu

Izgradnja nove sportske dvorane na Laušu, uz jednu od najvećih osnovnih škola u gradu – “Sveti Sava”, počeće uskoro nakon što je danas raspisan tender za izbor izvođača radova.

– Već godinama je velika potreba za ovom sportskom dvoranom, zbog čega je i odlučeno da se započne sa realizacijom ovog značajnog projekta, ukupne vrijednosti 1.35 miliona KM – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

I ova nova dvorana, kako je istakao – funkcionisaće po istom principu kao i dvorana koja se trenutno gradi na Starčevici, u sklopu Osnovne škole “Branko Radičević”.

– Dvorana je projektovana tako da će se u njoj moći održavati i sportska takmičenja za gotovo sve sportove. Takođe, u okviru ovog projekta, biće obnovljeni postojeći školski tereni za fudbal i košarku, te izgrađene i tribine – naveo je Bilčar.

On je dodao da će nova sportska dvorana u naselju Lauš djelovati u okviru Јavne ustanove Sportski centar “Borik”.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Miroslav Popržen, naglasio je da je nova sportska dvorana veoma značajna za učenike, ali i za ostale stanovnike Lauša.

  • Nastava fizičke kulture do sada se odvijala samo za učenike od šestog do devetog razreda u maloj sali, koja je početkom godine renovirana. Oni bi, po izgradnji, koristili novu dvoranu, čime bi se stvorila mogućnost da časove fizičkog imaju i učenici od prvog do petog razreda – rekao je Popržen.

Danas objavljeno

Prošle godine na groblju za kućne ljubimce sahranjena samo dva psa

M.

Planirana isključenja el.enegije za 24.01.2022.godine

Vanja A

Podrška vjerskim zajednicama u Banjaluci: Obezbijeđena sredstva za legalizaciju vjerskih objekata

Vanja A

1 Komentar

Vaske 11 Septembra, 2020 at 4:18 pm

Sve ima na Lausu samo nam sportska dvorana hvali…

Odgovori

Ostavite komentar