Banjalučko naselje Ada dobija osnovnu školu - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučko naselje Ada dobija osnovnu školu

Naselje Ada u Banjaluci dobiće osnovnu školu, kao područno odjeljenje OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, a javna nabavka za izbor izvođača će biti raspisana početkom februara ove godine.

Kako su saopštili iz Gradske uprave Banjaluka, ova petorazredna škola je planirana za 300 učenika, a projektovana je sa deset učionica, fiskulturnom salom s pratećim prostorijam, kao i igralištem u dvorištu škole oko kojeg su planirane trebine.

Kako je navela Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti, može se očekivati da će nastava u novoj školi početi već školske 2023/2024. godine.

“Svi ovi projekti pokazuju opredjeljenje gradske administracije da se ozbiljno bavimo obrazovanjem kao jednim od glavnih stubova razvoja i očuvanja našeg društva”, kazala je Šukalo.

Prema njenim riječima, grad je u veoma brzom roku uspio da završi sve potrebne procedure, kako bi gradnja škole mogla započeti.

“Ponosni smo što imamo priliku da učestvujmo u izgradnji novog školskog objekta u našem gradu”, kazala je Šukalo.

Podjsećamo da će nova škola u Adi biti izgrađena na lokaciji preko puta restorana “Stara Ada”, u čijoj blizini je u toku izgradnja većeg broja stambenih blokova.

Gradnja nove škole u ovom naselju je projekat finansiran donatorskim sredstvima Republike Srbije, u iznosu od 4,3 miliona KM.

nezavisne novine

Danas objavljeno

Sredinom juna počinje sezona na Manjači

M.

Zbog izvođenja radova na elektromreži 25.05.2022.god. bez struje će biti ulice i naselja:

Vanja A

Banjalučani pretjerivali sa pićem tokom vikenda: Više od 20 vozača zadržano na otrežnjenju

M.

Ostavite komentar