30. Septembra 2020.

Banjalučki sud blokirao imovinu za prevaru od 2 miliona

Big Portal

U saopštenju je navedeno da je sredinom tekućeg mjeseca MUP Srpske podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaj protiv I.A. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Prevara” i “Nedozvoljeno trgovanje hartijama od vrijednosti” te za sebe ostvario protivpravnu imovinsku korist u najmanjem iznosu od 400.000,00 KM.

Kako se dalje navodi u saopštenju, I.A. se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2019. godine vršio neovlašteno posredovanje pri kupoprodaji hartija od vrijednosti te u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi dovodio u zabludu osobe koje su posjedovale obveznice stare devizne štednje ili stekle prava, po osnovu materijalne ili nematerijalne ratne odštete.

Sudskim rješenjem obuhvaćen je novac u “Intesa San Paolo” banci u vlasništvu osumnjičenog, obveznice Republike Srpske za verifikovanu staru deviznu štednju i obveznice RS po materijalnoj i nematerijalnoj ratnoj šteti RS – Ministarstvo finansija, saopštio je MUP Republike Srpske.

“Paraleno sa krivičnom istragom, a na osnovu naredbe OJT Banja Luka vođena je i finansijska istraga, gdje je nakon sprovedene finansijske istrage, utvrđeno da I.A. i treća sa njim povezana lica posjeduju imovinu koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela s obzirom da nesrazmjera između zakonitih prihoda i troškova i imovine koju posjeduju iznosu od 3.533.442,34 KM”, navodi u saopštenju MUP Republike Srpske.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da se radi o Ibrahimu A. iz Sarajeva.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare