Banjalučki oldtajmeri obaraju rekorde - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučki oldtajmeri obaraju rekorde

Dva oldtajmera koja odnedavno voze građane i turiste u panoramsko razgledanje grada na Vrbasu, u posljednjih nekoliko dana bilježe rekordan broj vožnji.

Kako je u razgovoru za “Nezavisne novine” rekao pokretač ove ideje Vujadin Savanović, ova nova atrakcija u gradu mami turiste iz čitave Evrope, a i svijeta.

“Dnevno imamo i do osam vožnji, a turisti dolaze iz čitave regije, pa čak imamo i one iz dalekih skandinavskih zemalja”, kazao je Savanović.

Ističe da su svojim vozilima najviše provozali turista iz Slovenije, Poljske, Češke, Italije, Njemačke, pa čak i Engleske.

“Na panoramsko razgledanje grada često se odluče porodice sa djecom, a i trinaestogodišnjaci koji žele sami da se provozaju”, kazao je Savanović, dodavši da je izuzetno zadovoljan odzivom građana i turista.

“Kada smo predstavili ovu ideju, svi su je pozitivno dočekali. Drago mi je da je realizacija bila podjednako uspješna”, kaže Savanović. Ističe da je u petom mjesecu ove godine, kada su počeli sa vožnjama, vladala velika zainteresovanost Banjalučana, koja je nakon prvog mjeseca, očekivano, utihnula.

“Na samom početku javio se veliki broj Banjalučana, a oni građani koji su se željeli provozati su to već uradili, ali sa dolaskom ljetne sezone, stiže i veliki broj turista kojima je ovo novo iskustvo”, ističe Savanović.

Prema njegovim riječima, period zatišja oživjeli su brojni posjetioci grada na Vrbasu koji su došli zbog različitih atrakcija koje grad nudi, a nije rijetko, dodaje, da i strane firme svoje radnike počaste vožnjom kada dođu u grad.

“Mislim da naši građani imaju drugačiji mentalitet od stranaca. Mi više volimo da se odmaramo, dok oni žele aktivnosti, žele da nešto novo urade i vide kada dođu u novi grad”, kaže Savanović.

Savanović ističe zadovoljstvo što je u kratkom roku uspio da napravi atrakciju koja se rijeko viđa na Balkanu te dodaje da mu je u planu da uvede još četiri oldtajmera.

“U svoj vozni park uvrstiću još četiri vozila. Dva sam planirao u Trebinju, dok u Banjaluci planiram još jedno vozilo, koje će uvijek biti dostupno i spremno za privatne proslave, kao što su mature i svadbe”, kazao je Savanović, a dodaje da četvrto vozilo planira pustiti u vožnju u nekom manjem turističkom mjestu u Srpskoj.

Podsjećamo, kako su “Nezavisne” ranije pisale, dva oldtajmera koja krase grad na Vrbasu su replike automobila ford T iz 1905. godine.

Nezavisne

Danas objavljeno

Projekat vrijedan oko milion KM: Modernizovana glavna saobraćajnica u Debeljacima

M.

“Ćevap fest” u Banjaluci narednog vikenda

M.

Osvajačima uvijek na meti: Ko je sve i kada vladao Banjalukom?

M.

Ostavite komentar