Banjalučki odbornici u klupama: Obradović zatražio izvještaj o radu gradonačelnika - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučki odbornici u klupama: Obradović zatražio izvještaj o radu gradonačelnika

Počela je 18. redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj će odbornici raspravljati o rebalansu ovogodišnjeg budžeta i Nacrtu gradskog budžeta za iduću godinu. Sa dnevnog reda decembarske sjednice Kolegijum je prije sedam dana skinuo više tačaka, koje se tiču regulacionih planova i odluka o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim…

Počela je 18. redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj će odbornici raspravljati o rebalansu ovogodišnjeg budžeta i Nacrtu gradskog budžeta za iduću godinu.

Sa dnevnog reda decembarske sjednice Kolegijum je prije sedam dana skinuo više tačaka, koje se tiču regulacionih planova i odluka o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima, među njima i odluke o dodjeli prostora Udruženju građana „Helsinški parlament Banja Luka“ za „Kuću ljudskih prava“.

Između ostalih, na dnevnom redu 18. sjednice predložene su odluke o komunalnim taksama, o pristupanju procesu izrade Plana kapitalnih investicija Grada u periodu od 2023. do 2025. godine, o utvrđivanju naziva ulice na Petrićevcu (Ulica Milančića Miljevića), zatim izvještaj o radu i izvještaj o finansijskom poslovanju za prošlu godinu Banskog dvora i izvještaj o prošlogodišnjem radu Gradske razvojne agencije i dr.

Trenutno je u toku aktuelni čas, a odbornik SNSD-a Borivoj Obradović zatražio je izvještaj o radu trenutnog gradonačelnka Banjaluke Draška Stanivukovića.

„U dvije godine mandata nemamo izvještaj o radu gradonačelnika, a ova administracija je prezentovala rad prethodnog gradonačelnika“, istakao je Obradović.

Gradski menadžer Bojan Kresojević istakao je spremnost da već na narednoj sjednici Skupštine bude iznesen izvještaj, a dodao je da se o radu gradonačelnika raspravljalo na svakoj sjednici, odnosno o svih 17 koliko ih je bilo do sada.

„Na svim sjednicama smo govorili o radu gradonačelnika, i obrazlagali sve što smo uradili. I biće nam drago da na narednoj sjednici to uradiomo opet“, tvrdi Kresojević.

Obradović ga je podsjetio da to nije dobra volja gradonačelnika, već zakonska obaveza.

„Još u januaru ili februaru bilo je neophodno da se podnese izvještaj o radu za proteklu godinu, a to nije vaša dobra volja, već zakonska obaveza“, zaključio je Obradović.

Željka Pavlović, BL portal

Danas objavljeno

U Drakuliću pomen stradalim Srbima 1942. godine: Iz grada besplatno voze dva autobusa

M.

Nove destinacije sa Aerodroma Banjaluka ove godine

M.

Planirana isključenja električne energije za 06.februar 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar