Banjalučka policija imala PUNE RUKE POSLA: Zbog alkohola iz saobraćaja isključena 293 vozača - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučka policija imala PUNE RUKE POSLA: Zbog alkohola iz saobraćaja isključena 293 vozača

Banjalučka policija isključila je 293 vozača iz saobraćaja jer su vozili pod dejstvom alkohola, od koji su 24 imala više od 1,5 promila u krvi zbog čega su uhapšeni kao i vozač koji je odbio da se podvrgne alko-testiranju.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je šest vozača mlađih od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kontrola je dio republičke akcije realizovane u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”.

Ukupno je kontrolisano 9.626 učesnika u saobraćaju, a tom prilikom je izvršeno alkotestiranje 9.479 vozača.

U saobraćaju su zatečena 184 vozača koja su imala od 0,31 do 0,80 promila u krvi, a 78 vozača imalo je od 0,81 do 1,50 promila.

Vozači koji su lišeni slobode jer su u krvi imali više od 1,5 promila zadržani su u službenim prostorijama do otrežnjenja.

Kod dva vozača policija je posumnjali da upravljaju pod dejstvom droge ili psihoaktivnih lijekova, utvrđeno je da je jedan vozač bio pozitivan na prisustvo droge, a drugi je odbio da se podvrgne testiranju.

Sankcionisano je i 136 učesnika zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, a 15 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja sigurnosne sjedalice.

Kod 15 vozača je utvrđeno da upravljaju vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok ih je sedam sankcionisano zbog vožnje neregistrovanog vozila.

U okviru ove akcije pripadnici Policijske uprave Banjaluka izdali su 766 prekršajnih naloga.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, posebno vozači motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju. 

Danas objavljeno

Prvi put u Banjaluci: Zgrada Gradske uprave dobila ukras

M.

Bez struje dio banjalučkog naselja Kumsale

M.

”Banjalučka zima” za vikend nudi dobru zabavu

M.

Ostavite komentar