24. Decembra 2021.

Banjalučka Hitna pomoć dobila sanitetsko vozilo

Big Portal

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da je zadovoljan što grad u 90 odsto budžetskih stavki ima rekordna ulaganja, među kojima je i Dom zdravlja, za koji je u ovoj godini izdvojeno više od 2,5 miliona KM, te da je značajna podrška grada, planirana i za narednu godinu.

“Dio sredstava će ići za izgradnju ambulante u Dragočaju, a nedavno je isplaćena podrška zdravstvenim radnicima, što je vrednovanje svega onoga što rade. Takođe, ulažemo i u opremu, koja je potrebna Domu zdravlja”, kazao je Stanivuković.

Vedrana Antonić, zamjenica direktora Dom zdravlja u Banjaluci, kazala je da u periodu od 2010. do 2019. godine nisu imali kupovinu novih sanitetskih vozila, ali da bi početkom iduće godine trebalo da dobiju još jedno sanitetsko vozilo.

“Od tada, naša ustanova na čelu sa direktoricom Nevenom Todorović napravila je značajan pomak u nabavci vozila, tako da smo do danas dobili šest novih vozila zahvaljujući donacijama grada, japanske ambasade u BiH i Termoelektrani Stanari”, rekla je Antonićeva.

Darko Obradović, zamjenik načelnika banjalučke Službe hitne medicinske pomoći, kazao je da imaju dovoljan broj kako mobilnih, tako i ekipa u Hitnoj pomoći, te da uspješno mogu na odgovore na sve potrebe građana.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare