BANJALUČKA GITARIJADA 2020 U ONLINE IZDANJU - BIGportal.ba
Ex Yu

BANJALUČKA GITARIJADA 2020 U ONLINE IZDANJU

Iako nam je cijele godine rad bio zabranjen odlukama Kriznog štaba, kao i mnogim drugim organizacijama i pojedincima koji se bave ovom djelatnošću, odlučili smo da ovu godinu ipak, koliko god turobna i teška bila za sve, završimo sa muzikom i kreativnom energijom.

Po šesti put, Queen Estrada je organizovala Banjalučku gitarijadu, sa ciljem promovisanja lokalne muzičke scene i podrške mladim muzičarima, za koju smatramo da je od ogromne važnosti, pogotovo u vremenima poput ovih.

Novo izdanje Banjalučke gitarijade realizovano je u potpuno drugačijem ruhu, kao online takmičenje snimljeno u praznom Klubu studenata, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a publika će imati priliku da pogleda snimke nastupa svih bendova na YouTube kanalu Queen Estrade, od utorka, 22. decembra u 20h.

Na ovogodišnjoj Gitarijadi svoje sviračko i stvaralačko umijeće pokazali su bendovi: Pod pritiskom, Bez rikverca, Reverie, Capture i Katarza, dok su u revijalnom dijelu nastupili bend Euphoria iz Bihaća i bivši pjevač grupe Tina – Vladan Vitez and the Band.

O pobjednicima će 30. decembra odlučiti stručni žiri u čijem se sastavu nalaze legendarna imena domaće rock scene – Bora Đorđević (Riblja Čorba), Dragi i Žika Jelić (YU Grupa), Sead Zele Lipovača (Divlje Jagode), poznati gitarista Igor Paspalj, koji je nedavno nominovan za prestižnu titulu ovogodišnjeg najboljeg gitariste svijeta, od strane renomiranog svjetskog časopisa “Svijet gitare” i Zoran Đurić, producent Banjalučke Gitarijade.

Za Zorana Đurića ovo predstavlja izuzetno drag projekat, jer je i sam pobjedio na Gitarijadi u Banjaluci 1986. godine, a upravo ta pobjeda bila je jedna od prekretnica u njegovoj daljoj kraijeri.

Pored stručnog žirija, publika će takođe moći da glasa za najbolji bend i to putem Instagram i Facebook profila Banjalučke gitarijade, tako što će lajkovati fotografiju svojih favorita. Bend sa najviše lajkova sa obe stranice osvojiće nagradu publike, u vidu vaučera za Muzičku vježbaonicu „Charlie“, dok je nagrada za pobjedike izabrane od strane sturčnog žirija snimanje pjesama u Muzičkom Centru „Pavarotti“ u Mostaru.

Zahvaljujemo se svim partnerima koji su prepoznali značaj ovog projekta i pomogli nam da ga realizujemo i time zajedno podržimo mlade i kreativne lokalne muzičare, koji su sa radošću iskoristili priliku da i u ovoj godini konačno nastupe i predstave svoj rad, a iskreno se nadamo da ćemo se iduće godine na tvrđavi Kastel ponovo družiti i sa dragom publikom Banjalučke gitarijade.

Do tada, na YouTube kanalu Queen Estrade pogledajte nastupe učesnika ovogodišnje Banjalučke gitarijade od utorka, 22. decembra u 20h, kao i proglašenje pobjednika u srijedu, 30. decembra u 20h.

Danas objavljeno

Pozlilo Milošu Bojaniću, smješten u bolnicu

Vanja A

Voditeljka se utegla i pozirala u kratkom šortsu, komentari na njen brutalan izgled samo pljušte

Vanja A

Velika tragedija: Kakva se priča krije iza Slobodinog imena

V.R.

Ostavite komentar