27. Septembra 2022.

Banjalučka Gimnazija dobija sportsko odjeljenje

Big Portal

Maleševićeva je istakla da banjalučka Gimnazija ima sve uslove da formira jedno ovakvo odjeljenje, u kojem bi odvijanje nastave bilo prilagođeno treninzima i drugim obavezama mladih sportista.

“Republika Srpska ima veliki potencijal za razvoj sporta među mladima, a koji imaju i afinitete da pokažu svoj potencijal i na polju obrazovanja. Mi smo tu fleksibilni, dajemo tim đacima dozvolu da izostaju sa nastave”, rekla je Maleševićeva.

Ali, dodala je ona, ti đaci moraju da vode računa o tome da, ako izostanu sa trećine nastave, onda moraju obnavljati razred.

“To im stvara veliki problem, te je već odavno pokazana potreba da se formira ovo odjeljenje, jer Gimnazija i sada ima veliki broj đaka koji i profesionalno treniraju određeni sport. Imali smo i veliki broj đaka koji su morali da se ispišu iz Gimnazije, jer jednostavno nisu mogli da uklope treninge sa nastavom”, napomenula je Maleševićeva.

Ona je navela da je Gimnazija poznata kao rasadnik mladih talenata u raznim oblastima, o čemu svjedoče i brojne nagrade, priznanja, medalje i pehari koje su gimnazijalci osvojili na takmičenjima u regionu, ali i šire.

“Teško je među velikim brojem najboljih izabrati ili izdvojiti najbolje. To nam je teško i kada treba da izaberemo đaka generacije i uvijek nijanse određuju”, rekla je Maleševićeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare