Banjalučanin uhapšen zbog ometanja policije i vožnje pod uticajem alkohola - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjalučanin uhapšen zbog ometanja policije i vožnje pod uticajem alkohola

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali A.K. iz tog grada zbog ometanja policijskih službenika i vožnje pod uticajem alkohola.

U saopštenju banjalučke policije navodi se da su juče, radeći na uklanjanju nepropisno parkiranih vozila, uočili “golf” parkiran na trotoaru, te da je A.K. sjeo u automobil i pobjegao uprkos naredbi policije da se zaustavi i na uvid da lični dokument.

Kontrolom je utvrđeno da je pijan upravljao vozilom, te odbio da se podvrgne alkotestiranju, kao i da mu je važenje vozačke dozvole istekla 2015. godine.

Zbog navedenih prekršaja i bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem, od A.K. je oduzeto vozilo, a uslijediće podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija kada je riječ o Zakonu o javnom redu i miru.

Provjerama je utvrđeno i da je ovo lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od 975 KM.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka iz Odjeljenja za prekršaje.

Danas objavljeno

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Ostavite komentar