Banjalučanin uhapšen zbog lažnih testova - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjalučanin uhapšen zbog lažnih testova

Nakon višemjesečnog bjekstva, Mihajlo Pavlović iz Banjaluke lišen je slobode. On je osumnjičen za krivotvorenje dokumenata i PCR testova, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu nakon akcije MUP-a Republike Srpske u kojoj su u Banjaluci, kod dvojice osumnjičenih, pronađene falsifikovane novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i falsifikovani PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla Pavlovića, rođenog 2001. godine u Banjaluci, državljanina BiH.

“Osumnjičeni je lišen slobode od strane policijskih službnika MUP-a Republike Srpske, jedinica za intervencije Banjaluka, nakon što je duži vremenski period bio u bjekstvu na teritoriji Srbije.

Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banjaluke, koji se terete da su u stanu na području Banjaluke, nabavili tehničku opremu te vršili falsifikovanje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za Covid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i bezbjednost građana”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela: Falsifikovanje novca i Falsifikovanje isprave.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom.

(Klix)

Danas objavljeno

Peskov za ruske medije: Sastanak Dodika i Putina bio koristan i temeljan

M.

Kon: Zabrinjava povratak, doneće sa sobom i viruse

M.

Pijani narodni poslanik vozilom udario tinejdžerku u Prijedoru

M.

Ostavite komentar