Banjalučanin sa sinovima optužen za smrt brata - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjalučanin sa sinovima optužen za smrt brata

Predrag Bukša (50) iz Banjaluke, te njegovi sinovi, blizanci David (21) i Danilo (21), kao i Predragov radnik Slaviša Adžić (30) iz Dervente, optuženi su za smrt Predragovog brata Milorada Bukše (53).

Milorad je, podsjetimo, preminuo nakon napada koji se dogodio 1. marta prošle godine u banjalučkom naselju Petrićevac.

U optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci, navodi se da je u pitanju ubistvo iz nehata.

“U Banjaluci, u Ulici Miloša Crnjanskog, 1. marta prošle godine, od 19.40 do 20 časova, nakon što je između Predraga Bukše i njegovog brata Milorada došlo do verbalnog sukoba, u toku kojeg je Predrag bio u prikolici svog kamiona, Milorad se popeo u prikolicu, a Predrag ga je odgurnuo iz prikolice”, ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, Milorad je pao potrbuške na asfaltn, te su mu dok je ležao na tlu, prišli Predrag Bukša, David Bukša, Danilo Bukša i Slaviša Adžić.

“Sjeli su na njega, te mu pesnicama zadali više udaraca po cijelom tijelu, da bi u jednom trenutku Danilo Bukša udario Milorada u leđa. Iako je Milorad sve vrijeme zapomagao ispuštajući bolne krikove, nastavili su da ga udaraju, sve dok on nije izgubio svijest”, ističe se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se naglašava, usljed udaraca, ali i držanja Milorada pritisnutog o asfalt u potrbušnom položaju, kod njega je došlo do pritiska na grudni koš.

“To je imalo za posljedicu aspiraciju velike količine želudačnog sadržaja, a što je dovelo do njegovog mehaničkog ugušenja i smrti”, naglašava se u optužnici.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar