2. Novembra 2021.

Banjalučanin optužen da je pokosio ženu na pješačkom pa zapalio auto

Big Portal

Nesreća se desila 12. septembra u Banjaluci, a žena je podlegla teškim povredama 23. septembra u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Dragoljića je Okružno tužilaštvo Banjaluka optužilo za ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, a krajem oktobra optužnicu je potvrdio Okružni sud Banjaluka.

Kako se navodi u optužnici, nesreću je skrivio u Ulici Rade Radića, oko 20.40, dok je bez položenog vozačkog ispita vozio golf 3, sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,86 g/kg, odnosno u stadijumu pripitog stanja.

Automobil je vozio nedozvoljenom brzinom od 56,4 kilometra na čas na mjestu gdje je ograničenje bilo 40 te je mogao da izbjegne nesreću da je poštovao saobraćajna ograničenja.

Kako se precizira, optuženi nije prilagodio brzinu kretanja vozila znaku obilježen pješački prelaz niti ograničenju.

“S obzirom na to da je pješaka uočio na 19,3 metra, imao je mogućnost da zaustavi vozilo da je vozio brzinom manjom ili jednakom 39,1 kilometar na čas”, navodi se u optužnici.

Dragoljić je vozio iz pravca Čelinca prema Banjaluci, a kako se navodi u optužnici, nakon nesreće je pobjegao sa lica mjesta prema Poslovnoj zoni “Incel”, gdje je u banjalučkoj Ulici Vladislava Skarića zapalio automobil.

Prema optužnici, to je učinio u namjeri da spriječi ili oteža dokazivanje krivičnog djela koje je počinio.

Prema ranijim informacijama, nakon silovitog udara nesrećna žena je odbačena oko 15 metara dalje i imala je teške povrede, a vozač je pobjegao te su prolaznici pritekli ženi upomoć.

Dragoljić je uhapšen dva dana poslije nesreće, ali je tada nakon ispitivanja bio pušten te je, nakon što je žena podlegla, Tužilaštvo zatražilo pritvor pa mu je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor, pišu Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare