Banjalučanima 12 godina zatvora: Osuđeni zbog šverca i prodaje narkotika - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjalučanima 12 godina zatvora: Osuđeni zbog šverca i prodaje narkotika

Okružni sud u Banjaluci osudio je Banjalučane Ostoju Kutića (43), Marka Antonića (28) i Nikolu Koprenu (28), uhapšene lani u akciji “Alfa 2”, na ukupno 12 godina zatvora zbog šverca narkotika i držanja droge radi dalje prodaje.

Oni su osuđeni na po četiri godine za blaži oblik krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, dok je Koprena osuđen i za omogućavanje uživanja opojnih droga i izrečena mu je jedinstvena kazna.

Naime, Sud je utvrdio da oni nisu činili grupu, što je bila teza tužilaštva, zbog čega su im utvrđene pomenute kazne.

Prema presudi, Kutić je prošle godine u martu dva puta prodao marihuanu po cijeni od 80 i od 40 maraka. Takođe je u septembru još dva puta prodao drogu po cijeni od 10 KM. Osuđen je i zbog toga što je radi prodaje kod sebe držao oko 360 grama marihuane.

Kada je u pitanju Antonić, kako se navodi u presudi, on je od maja 2018. do juna 2019. godine više puta prodao marihuanu.

Cijena droge, kako je navedeno, bila je po 10 i 15 maraka.

Koprena je osuđen jer je kod sebe radi prodaje držao oko 0,179 grama kokaina, kao i manju količinu marihuane te 119 tableta ekstazija.

Njemu je sud izrekao jedinstvenu kaznu jer je dobio tri i po godine zatvora i još godinu jer je drugima omogućavao da uživaju kokain i marihuanu. Kutiću i Antoniću Sud je produžio i pritvor, a vrijeme koje su optuženi do sada proveli u pritvoru uračunato im je u kaznu.

Optužnica je s njima tretila i Bobana Kantara (29) iz Banjaluke. Međutim, on je ranije priznao krivicu i osuđen je takođe na četiri godine zatvora. Prema opužnici, Kantar je od njemu poznatih osoba nabavljao, vagao, prepakivao i prodavao narkotike, a angažovao je Koprenu i Kutića da skrivaju drogu, koju je od njih preuzimao i prodavao.

Više puta je prodao narkotike po cijeni od 50 do više hiljada maraka.

Optužnicom je obuhvaćen i Miroslav Kalabić (36) i za njim se traga, pišu Nezavisne.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Istorijska posjeta; Si Đinping u Saudijskoj Arabiji

Vanja A

Ubistvo u Ugrinovcima; muškarac izrešetan u automobilu

Vanja A

Petković: Kurtijeva policija u Velikoj Hoči Srbima plijeni vino

Vanja A

Ostavite komentar