Banjalučani pretjerivali sa pićem tokom vikenda: Više od 20 vozača zadržano na otrežnjenju - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučani pretjerivali sa pićem tokom vikenda: Više od 20 vozača zadržano na otrežnjenju

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode lice D.K, vozača za kojeg je utvrđeno ima 3,04 promila alkohola u krvi, dok su do otrežnjenja zadržana još 23 vozača.

Vozači, njih 23, lišeni su slobode jer su imali više od 1,5 promil alkohola u krvi, a zadržani su na otrežnju tokom vikenda.

U toj akciji izvršeno je alkotestiranje 4.098 vozača, a 214 je isključeno iz saobraćaja i sankcionisano, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila sankcionisano je 128 vozača, a 51 vozač sa koncentracijom od 0,81 do 1,50 promila. Među sankcionisanim je i osam mladih vozača. Četiri vozača odbila su alkotestiranje.

Ukupno je tokom ove akcije kontrolisano 4.136 učesnika u saobraćaju.

Policija iz Prnjavora je lišila slobode lice čiji su inicijali S.B. iz Stanara, jer je u alkoholisanom stanju upravljalo neregistrovanim vozilom i odbilo je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu.

Zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od njega je oduzeto teretno vozilo marke “folksvagen kedi” i protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je da je to lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja i da za kazne duguje 1.550 KM.

Policijska uprava Banjaluka apelovala je da učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, posebno da vozači ne voze pod dejstvom alkohola i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Danas objavljeno

U toku postavljanje rasvjete na lokaciji novog gradskog parka

M.

U Banjaluci u protekla 24 časa rođene četiri bebe

M.

Sljedeće sedmice akcija čišćenja u šest naselja: Košenje, uređenje stajališta, popravka rasvjete

M.

Ostavite komentar