Banjalučani predlagali naziv za novi park: Evo koji su prijedlozi - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučani predlagali naziv za novi park: Evo koji su prijedlozi

U nedjelju na Facebook stranici portala Banjaluka.com postavljena je objava u kojoj su svoje čitaoce pitali kako bi trebalo nazvati novi park koji se gradi na parceli između Delte i Kampusa. Mnogo Banjalučana je navelo da park treba da ponese jednostavno ime, kao što je na primjer “Park mira”, “Park…

U nedjelju na Facebook stranici portala Banjaluka.com postavljena je objava u kojoj su svoje čitaoce pitali kako bi trebalo nazvati novi park koji se gradi na parceli između Delte i Kampusa.

Mnogo Banjalučana je navelo da park treba da ponese jednostavno ime, kao što je na primjer “Park mira”, “Park slobode”, “Park ljubavi”, “Park budućnosti”, jedinstva, radosti, nade, mladosti i slično. Takođe, Banjalučani su navodili kako bi park trebao da se nazove “Gospodski park” ili “Banjalučki park”, pa čak i samo “Banjalučko polje”.

Neki od komentara bili su i “park kod Delte, jer i onako će ga svi tako zvati”.

Zanimljiv je i prijedlog nekolicine Banjalučana da se park nazove “Delkamp”, zbog lokacije na kojoj se gradi ili samo “Studentski park”.

Banjalučani su čak pisali da park treba da se zove “Picin park 2”.

Nekoliko prijedloga je bilo i da park ponese ime proslavljenog Marijana Beneša ili Novaka Đokovića, kao i Nikole Tesle ili Jovana Dučića, a pojedini smatraju da park treba da se zove “12 beba” ili “12 zvjezdica”.

I naravno, mnogi su pisali da park treba da ponese ime Draška Stanivukovića, Milorada Dodika, Ratka Mladića ili čak Aleksandra Vučića i Benjamine Karić.

Da li će park ostati samo gradski park ili će da dobije naziv ostaje nam da pričekamo, a ovim putem se zahvaljujemo svim Banjalučanima koju su podijelili svoje mišljenje, možda nečija ideja i bude usvojena.

Banjaluka.com

Originalni članak

Danas objavljeno

Prvi put u Banjaluci: Zgrada Gradske uprave dobila ukras

M.

Bez struje dio banjalučkog naselja Kumsale

M.

”Banjalučka zima” za vikend nudi dobru zabavu

M.

Ostavite komentar