Banjalučani pokazali veliko interesovanje: Iduće sedmice akcija „Otvorena vrata“ građanima nudi Fajzer vakcinu - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučani pokazali veliko interesovanje: Iduće sedmice akcija „Otvorena vrata“ građanima nudi Fajzer vakcinu

Dom zdravlja je pripremio plan vakcinacije protiv virusa korona za iduću sedmicu, a tokom akcije „Otvorena vrata“ građanima će biti dostupna Fajzer vakcina.

Na vakcinalnom punktu u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac, građani će tokom akcije „Otvorena vrata“ moći da se vakcinišu prvom dozom vakcine Fajzer i to 9. i 10. novembra od 12.30 do 19 časova.

– S obzirom da su naši sugrađani u proteklom periodu pokazali veliko interesovanje za vakcinaciju prvom dozom vakcine Fajzer, istu zainteresovanost očekujemo i prilikom “Otvorenih vrata” 9. i 10. novembra. Napominjemo da je prema planu vakcinacije za navedene datume predviđeno po 270 prvih doza vakcine Fajzer. Naše sugrađane koji žele da se vakcinišu molimo za strpljenje i zahvaljujemo im se na razumijevanju – poručili su iz Doma zdravlja.

Dodali su da će građanima tokom „Otvorenih vrata“ biti dostupne i vakcine drugih proizvođača.

Tako će 11. novembra biti moguća vakcinacija prvom dozo Sinofarm vakcine, u periodu od 12.30 do 19 časova, a 13. novembra prvom dozom Sputnik V i Astra Zeneka vakcina u periodu od 9.30 do 15 časova.

– Revakcinacija će se biti 8. i 12. novembra na punktu za vakcinaciju u objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac. Građani će telefonski biti obaviješteni o terminu revakcinacije – kazali su u Domu zdravlja.

Napravljen je i raspored za vakcinaciju u ambulantama porodične medicine: 8. novembra ambulante Dragočaj, Potkozarje, Verići, Piskavica, Lauš; 9. novembra ambulante Vrbanja, Zalužani, Mišin Han, Lazarevo; 10. novembra ambulante Srpske Toplice, Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac, Obilićevo; 11. novembra ambulante Kola, Agino Selo, Poliklinika, Goleši; 12. novembra ambulante Borkovići, Bronzani Majdan, Stričići, Borik (Platon).

– Molimo sugrađane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjegle eventualne gužve i bespotrebno zadržavanje na punktu za vakcinaciju, a sve u cilju što bržeg i efikasnijeg provođenja procesa vakcinacije -zaključili su u Domu zdravlja.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.septembar 2022. godine

Vanja A

Danas je Svjetski dan srca: Banjalučani, pridružite se šetnji na Banj brdu

M.

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

M.

Ostavite komentar