16. Augusta 2022.

Banjalučani od grada traže izgradnju trotoara, kanalizacije ili vodovoda

Big Portal

Prema informacijama iz Odjeljenja, najveći problemi građana su asfaltiranje ili saniranje ulica, uvođenje javne rasvjete, izgradnja trotoara, kanalizacije ili vodovoda.

“Takođe, građani najviše razgovaraju sa gradonačelnikom o ostvarivanju prava koja su u nadležnosti Gradske uprave, zaposlenju, rješavanju stambenog pitanja i drugo”, zaključili su iz Odjeljenja.

Dodaju da često prijavljuju probleme poput nepropisnog parkiranja vozila, kvarova na javnoj rasvjeti, vodovodu, kanalizaciji, oštećenja kolovoza, semafora i stvaranja deponija.

“U periodu od 1. januara do 31. jula u Kancelariji za građane zaprimljeno je 708 protokolisanih zahtjeva građana”, istakli su oni te dodali da su u istom periodu prošle godine u Kancelariji za građane zaprimljena 1.304 pismena zahtjeva građana.

Dodaju da se usmenim putem obratilo više od 3.100 građana.

“Od tog broja službenicima Kancelarije za građane lično su se obratile 1.704 osobe, a 1.400 telefonskim putem”, istakli su iz Odjeljenja.

Prema podacima iz Odjeljenja, može se zaključiti da se ove godine Kancelariji za građane obratilo 900 osoba manje usmenim putem, a 596 osoba manje pismenim putem u odnosu na prošlu godinu.

“Napominjemo da je ove godine do kraja jula Kancelariji za građane putem elektronske pošte pristiglo više od 600 mejlova”, kazali su oni.

Kako pojašnjavaju, tom broju svakako treba dodati i broj telefonskih poziva i poruka koje su upućene direktno prema Kabinetu gradonačelnika, te broj zahtjeva koji su pristigli putem aplikacije “Građanska patrola”.

“Prošle godine se usmenim putem, neposredno ili telefonski, obratilo više od 4.000 građana te je tom broju potrebno dodati sve one zahtjeve koji su upućeni direktno putem Kabineta gradonačelnika”, poručili su iz Odjeljenja.

U ovoj godini, kako oni kažu, zaključno sa julom, Kancelariji za građane zaprimljeno je 708 protokolisanih zahtjeva građana, od kojih je 529 arhiviranih, 172 aktivna i sedam storniranih zahtjeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare