Banjalučani o izborima za savjete MZ: Većina građana nije glasala - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučani o izborima za savjete MZ: Većina građana nije glasala

Sugrađani do sada uglavnom nisu glasali na izborima za savjete mjesnih zajednica ili uopšte nisu ni znali da imaju tu mogućnost. Pokazala je ovo kratka anketa provedena na društvenim mrežama Grada Banje Luke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tako je na pitanje postavljeno juče u Viber zajednici Grada Banje Luke: „Da li ste ikada glasali na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica?“, od ukupno 2.767 sugrađana koji su učestvovali u anketi – čak 1.504 odgovorila su sa „ne“, a 980 je reklo da nisu ni znali za tu mogućnost. Samo njih 283 je odgovorilo da su ranije glasali na izborima za savjete mjesnih zajednica.

Da su rijetki oni sugrađani koji su koristili biračko pravo i birali predstavnike svojih mjesnih zajednica, potvrđuju i odgovori građana na postavljeno isto pitanje na Fejsbuk stranici Grada.
Od nešto više od 135 komentara na ovoj društvenoj mreži, velika većina njih je navela da nisu izlazili na izbore, prije svega – jer nisu ni znali za tu mogućnost.

„Ne, nisam ni znala za tako nešto do ove godine, a šta oni rade? Ovo je prva godina da se saznalo kad su izbori, inače uvijek je bilo tajno. Ustvari nije se ni znalo da postoji glasanje tj. ti izbori…, ovo su najčešći komentari na Fejsbuk stranici Grada.

Podsjećamo, izbori za savjete mjesnih zajednica biće održani u svim mjesnim zajednicama na području grada Banje Luke u nedjelju, 20. februara, od 9.00 do 17.00 časova.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.novembar 2022. godine

Vanja A

Prvi put sredstva u budžetu za brojne nove investicije

M.

Poboljšanje uslova za pse: Nastavljeno uređenje prostora u azilu na Manjači

M.

Ostavite komentar