Banjalučane terete da su prodali više od četiri kg droge - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Banjalučane terete da su prodali više od četiri kg droge

U tužilačkom prijedlogu za pritvor protiv četvorice uhapšenih Banjalučana na teret im se stavlja da su prodali više od četiri kilograma marihuane, za koju su, u zavisnosti od količine, naplaćivali od 10 do 9.000 maraka.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zatražio je da budu pritvoreni Miroslav Kalabić (35), Ostoja Kutić (43), Nikola Koprena (27) i Marko Antonić (27), koji su uhapšeni u akciji “Alfa 2”, a sud do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije odlučio o tom prijedlogu. Policijski izvori potvrdili su da je za rasturanje droge osumnjičen i Boban Kantar, koji je odranije u pritvoru.

Kako ističu izvori “Nezavisnih novina”, Kantaru se stavlja na teret da je nabavljao veće količine marihuane i ekstazija te ih zajedno s osumnjičenim Kalabićem prepakivao u manja pakovanja radi daljeg rasturanja.

“Za skrivanje narkotika, po dosad prikupljenim saznanjima, bili su zaduženi Kutić i Koprena, dok je Antonić, kako ga teretimo, kupovao drogu od Kalabića i Kantara i dalje je preprodavao”, kažu naši izvori.

U tužilačkom spisu navodi se da je Kantar u jednom navratu prodao čak tri kilograma marihuane za 9.000 KM, dok je za kilogram droge naplaćivao po 3.500 KM.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar