Banjalučane očekuju izbori članova savjeta mjesnih zajednica: Pobjedu očekuju i pozicija i opozicija - BIGportal.ba
Banja Luka

Banjalučane očekuju izbori članova savjeta mjesnih zajednica: Pobjedu očekuju i pozicija i opozicija

Pripreme za predstojeće izbore članova savjeta mjesnih zajednica, koji će se održati 20. februara, uveliko su u toku, a pozicija, kao i opozicija u Skupštini grada čvrsto vjeruju u pobjedu.

Naime, SNSD, kao i PDP, odlučili su da na ove izbore izađu sa zajedničkim listama sa svojim koalicionim partnerima, te očekuju da će veliki broj građana izaći i podržati ih.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, za “Nezavisne” kaže da zajedno s koalicionim partnerima, Ujedinjenom Srpskom, Socijalističkom partijom, Demosom i Sašom Čudićem, predstavnikom nacionalnih manjina, imaju zajedničku listu za sve savjete u mjesnim zajednicama, te da očekuju pobjedu.

“Očekujem pobjedu u gotovo svim mjesnim zajednicama. Znamo da u nekoliko glasova negdje iskoči pojedinac koji je dobio više glasova, a da nije ni na listi opozicije, jer uvijek imate pojedinačne kandidate koje građani vole, ali smatram da će SNSD i koalicioni partneri odnijeti pobjedu u skoro svim mjesnim zajednicama”, istakao je Topić.

Kako kaže, nakon izbora on računa na to da se u najbržem mogućem roku konstituišu savjeti mjesnih zajednica.

“Očekujem da oni odmah zasuču rukave, krenu raditi i da nam delegiraju sve te probleme kako bismo ih mi mogli uvrstiti u plan komunalne potrošnje i programe uređenja gradskog građevinskog zemljišta, te da se već na prvoj sjednici Skupštine grada to može usvojiti”, rekao je Topić.

Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada, ističe da su spemni te da očekuju pobjedu, a s obzirom na to da je dobra reakcija javnosti na njihov dosadašnji rad.

“Izlazimo s listom ‘Za naša naselja’ zajedno s našim koalicionim partnerima. Mi smo predali liste i naravno da očekujemo pobjedu. Radimo na tome, a ovo je prvi put da se izbori za savjete mjesnih zajednica transparentno odvijaju i da postoji rok da se verifikuju liste”, naglasio je Milanović za “Nezavisne“.

Kako kaže, zajedno prave skupove i animiraju ljude da izađu na izbore, jer je, navodi, važno da odziv bude što je moguće veći.

“Ranije su to bili veoma mali procenti izlaznosti, zato što nije rađeno javno i transparentno, pa su odzivi u gradskim zajednicama bili ispod pet odsto. Mi pozivamo na masovniju izlaznost, i da ti predstavnici mjesnih zajednica zaista budu istinski predstavnici svojih komšija i da imaju njihovu podršku”, rekao je Milanović.

Navodi da su imali primjedaba što su izbori za savjete MZ prolongirani, jer je trebalo, prema zakonu, da budu održani 90 dana poslije konstituisanja lokalnog parlamenta, odnosno 5. aprila prošle godine.

Saša Lazić, odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove”, navodi da zajedno sa strankama iz opozicije očekuju pobjedu.

“Računamo na pobjedu, ali vidjećemo, ne može to niko tvrditi sa sigurnošću. Očekujem borbu, jer vidim da i jedni i drugi rade na terenu, tako da će biti neizvjesni izbori, ali svakako očekujem pobjedu opozicione strane”, rekao je Lazić.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada, naglašava da su spremni za ove izbore, te da ovaj put koordinišu zajedno s koalicijom.

“Može se očekivati da budemo uključeni u savjetu mjesnih zajednica. Sve ono što grad radi treba da osluškuje kroz savjete mjesnih zajednica, jer su to ljudi koji su izabrani podrškom svojih sugrađana i komšija. Oni na terenu imaju najviše informacija i treba da budu spona između građana, mjesne zajednice i opštine, tako da očekujem da svi oni koji budu izabrani rade u interesu mjesne zajednice”, rekao je Stanić.

Danas objavljeno

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

M.

Jedanaest beba rođeno u Banjaluci

M.

Ove ulice biće bez vode dio dana

M.

Ostavite komentar