11. Marta 2020.

Banja u Srpskim Toplicama sijaće novim sjajem

Big Portal

Dodali su da će uskoro potrebnu tehničku dokumentaciju dostaviti institucijama za potrebe dobijanja građevinske dozvole, nakon čega će početi sa drugim aktivnostima u vezi s rekonstrukcijom ove banje u Srpskim Toplicama.

“U rekonstrukciju stare banje ‘Šeher’ ušli smo sa ciljem da razvijemo moderan banjsko-rekreativni kompleks koji će zadovoljiti sve potrebe savremenog čovjeka, kako za rekreacijom i očuvanjem zdravlja, tako i za liječenjem i oporavkom”, kazali su u ovom zavodu.

Istakli su da je predviđeno da ovaj kompleks bude izgrađen na tri nivoa, sa zatvorenim i otvorenim bazenom.

“Banjsko-rekreativni kompleks će imati i wellness sadržaje, kao što su saune, slane vode, prostori za masaže, hidromasažni prostori i sale za vježbe”, objasnili su u ovom zavodu.

Dodali su da će na raspolaganju korisnicima biti i smještaj u vidu soba i apartmana, kafići i restorani.

“Kako je objekat osmišljen kao mjesto za cijelu porodicu, predviđena je i izgradnja dječje igraonice”, zaključili su u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za za kulturu, turizam i socijalnu politiku, kazao je da su na osnovu urađenih analiza uvidjeli da banjski turizam u blizini grada ima veliki potencijal koji privlači brojne turiste, te da će rekonstrukcija banje u Srpskim Toplicama biti dobra turistička prilika za grad.

“Bitno je da se u projektu te banje radi dosta na infrastrukturi da bi se sve upotpunilo u jednu cjelinu”, rekao je Stanić.

Istakao je da će banja u Srpskim Toplicama privući posebnu grupu turista za koje u gradu već postoje zanimljivi sadržaji.

Branka Branković, PR Turističke organizacije grada (TOBL), rekla je da će ovaj banjsko-rekreativni kompleks sigurno privući turiste i u grad.

“Otvaranje ovog banjsko-rekreativnog centra će zasigurno značiti mnogo za turističku ponudu, a mi ćemo dati svoj doprinos promociji banjsko-rekreativnog turizma”, kazala je Brankovićeva.

Dodala je da će na ovaj način biti proširena turistička ponuda grada, te da će ova banja privući brojne turiste u grad.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare