13. Novembra 2021.

“Banj bus” za četiri godine prevezao više od 30.000 putnika

Big Portal

Kako su za “Nezavisne” istakli iz “Aldemo tursa”, kompanije koja vrši prevoz putnika na Banj brdo, ove godine sezona je počela 22. aprila, a trajala je do prethodnog vikenda, odnosno do 6. i 7. novembra.

Istakli su da je najprometnija bila prva godina, odnosno 2018, kada je samo u prvom mjesecu prevezeno 4.000 putnika.

“U 2018. godini Banj bus je vozio dva mjeseca – od polovine jula do septembra, gdje je ukupno prevezeno gotovo 8.000 putnika u dva mjeseca”, saopštili su iz “Aldemo tursa”.

Dodali su da je veoma prometna bila i 2019. godina, s ukupno 10.000 putnika u tri mjeseca vožnje.

“Tokom 2019. godine ‘Banj bus’ je krenuo s prevozom početkom avgusta, te je vozio tri mjeseca sa gotovo 3.000 putnika mjesečno”, kazali su iz “Aldemo tursa”.

Istakli su da je osjetan pad broja putnika od 2020. godine, što je očekivano s obzirom na pandemiju izazvanu virusom korona.

“U 2020. ‘Banj bus’ je krenuo da vozi polovinom juna, a ukupno je prevezao 5.000 putnika, dok je ove godine taj broj nešto veći, ali opet ispod očekivanog”, rekli su iz “Aldemo tursa”.

Dodali su da je ove godine, kao i inače, septembar najprometniji te da se početak naredne sezone, kao i ove godine, očekuje 22. aprila.

Podsjećamo da je “Banj bus” uveden sa namjerom da građani koji ranije nisu imali mogućnost da posjete jedno od omiljenih izletišta u gradu to sada mogu da ostvare.

Vožnja ovim minibusom polazi od Tvornice obuće “Bema” do spomenika na Banj brdu i traje oko 15 minuta, a ugodnijom je čine otvoreni prozori prilagođeni razgledanju prirode.

Penzionerka Vida M. je kazala da je posljednjih četiri godine nekoliko puta posjetila Banj brdo, upravo zahvaljujući ovom minibusu.

“Zbog bolesti više se nisam mogla popeti do spomenika na Banj brdu, kao što sam u mladosti često radila. A sada mogu sa svojim unucima da opet posjetim to izletište”, kazala je ova Banjalučanka.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare