Banj bus konačno počinje da vozi - BIGportal.ba
Banja Luka

Banj bus konačno počinje da vozi

Banj bus koji građani iščekuju cijelo ljeto, konačno će upaliti motor u petak, 9. avgusta, i početi da prevozi putnike na najpoznatije izletište. Bus je po prvobitnim planovima trebao početi sa radom još za Dan grada- 22. aprila, što znači da ova usluga kasni više od tri mjeseca. U Odjeljenju…

Banj bus koji građani iščekuju cijelo ljeto, konačno će upaliti motor u petak, 9. avgusta, i početi da prevozi putnike na najpoznatije izletište.

Bus je po prvobitnim planovima trebao početi sa radom još za Dan grada- 22. aprila, što znači da ova usluga kasni više od tri mjeseca.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve naglašavaju da se tenderska procedura za izbor prevoznika odužila zbog žalbi ponuđača.

– Trebalo je da Banj bus krene sa vožnjama prošli petak, ali zbog administrativne procedure i uručenja odluke učesnicima tendera, početak je prolongiran za ovaj petak. Autobus će voziti do kraja septembra, ali ako bude lijepo vreme usluga će biti produžena- rekli su u ovom Odjeljenju.

Polazak je od fabrike obuće „Bema“, kod okretišta autobuske linije br. 13, do spomenika na Banj brdu.

Prevoz će se vršiti radnim danom od 15 do 20 časova, a vikendom i neradnom danima od devet do 20 časova. Polasci će biti na svaki sat, a sa spomenika na Banj brdu na svakih pola sata. Cijena karte u jednom pravcu biće jednu KM, a za djecu do pet godina besplatno.

Za ovaj posao, kao i lane, izabran je prevoznik “Aldemo Turs”.

Izvor:(SrpskaInfo)

Danas objavljeno

PANDEMIJA NIJE POKVARILA PLANOVE Uprkos koroni u protekloj godini u Banjaluci sklopljeno 919 BRAKOVA

D

JEDNI SE ODREKLI SLAVE, DRUGI KRALI ĆEBAD O čemu su pisale novine u Banjaluci prije 70 godina

D

JAVNI PREVOZ USKORO U PUNOM KAPACITETU Od 21. januara promjene u redu vožnje

D

Ostavite komentar