Balearska ostrva zabranila "turizam pijančenja" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Balearska ostrva zabranila “turizam pijančenja”

Regionalna vlada Balearskih ostrva usvojila je zakon kojim namjerava suzbiti “turizam pijančenja”, što uključuje zabranu “happy hoursa”, otvorenih šankova, te ograničava prodaju alkohola u centralnim zonama tog španskog ostrvlja u Sredozemnom moru.

Novi zakon zabranjuje i “balconing”, opasnu praksu koja je poslednjih godina odnela dvanaest života pijanih turista. “Balconing” je prelaženje s jednog balkona na drugi, uglavnom u hotelima i turističkim apartmanima, ili pak skakanje s visokih balkona u bazene.

Alkoholne ekskurzije ili “pubcrowling”, automati s alkoholom, žurke na brodovima poznate kao “party boats”, te oglasi za alkoholna pića zabranjeni su u mestima Plaja de Palma i Magaluf na ostrvu Majorci, a takođe i u Sant Antoniju na ostrvu Ibici.

Turisti neće moći kupovati alkohol u tim zonama od 21h do 8h ujutro.

Ta su mesta posebno popularna među britanskim turistima.

“Balearska ostrva postaju prvo mesto u Europi u borbi protiv turizma temeljenog na ekscesima”, rekao je medijima Iago Neguerela, zadužen za privredu i turizam u regionalnoj vladi.

Onaj ko bude praktikovao ili dopuštao “balconing” biće izbačen iz hotela i pretiće mu novčana kazna do 60.000 evra.

Kritičari novog zakona smatraju da će naškoditi malim trgovcima na ostrvu Majorci i Ibici.

“To je preterana i neproporcionalna mera”, rekao je za špansku televiziju Hose Tirado, predsednik Udruženje trgovaca i preduzeća za turističke usluge Majorce (ACOTUR).

Izvor: Hina

Danas objavljeno

Mračne strane bijele čokolade

V.R.

Britanac pati od rijetkog sindroma koji hranu pretvara u alkohol: Jednom se napio od čipsa

V.R.

“Boli me uvo” autfit Hejli Biber je najjača kombinacija ikad

V.R.

Ostavite komentar