15. Oktobra 2019.

Balakov o Engleskoj: Nisam čuo uvrede na rasnoj osnovi

Big Portal

Bugarska je u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a meč je u dva navrata prekinut u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vređali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.

Balakov je rekao da bi mu bilo zaista žao, ako je to istina, ali da se takvi problemi do sada nisu dešavali.

“Nisam čuo skandiranja. Video sam da je sudija prekinuo utakmicu, ali moram reći da se ne radi samo o ponašanju bugarskih navijača već i engleskih, koji su zviždali i vikali tokom himne Bugarske. Tokom drugog poluvremena uzvikivali su neprihvatljive parole našim navijačima”, rekao je Balakov, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Stadion “Vasil Levski” je bio delimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom.

“To (rasizam) se do sada nije dogodilo”, rekao je Balakov, a prevodilac je dodao da su disciplinske mere Uefa nametnute zbog “istaknute zastave organizacije koju ne zabranjuje bugarski zakon”. Imamo taj problem otkako je Engleska trebalo da dođe u Bugarsku i tri nedelje smo slušali kako ljudi pričaju o svemu osim o fudbalu. Mislim da to nije pravi način da se pripremite i igrate utakmicu. Ako se tvrdnje ispostave tačne, zaista nam je žao”, rekao je on.

Kapiten Bugarske Ivelin Popov razgovarao je u poluvremenu sa grupom navijača, a selektor je rekao da to nije znao.

“Verovatno je razgovarao pošto navijači nisu bili zadovoljni našom igrom”, naveo je Balakov.

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je da su igrači reprezentacije vređani na rasnoj osnovi u Sofiji i da je to neprihvatljivo. Engleski reprezentativci mogli su da napuste utakmicu, ali su ipak odlučili da nastave da igraju.

“U završnici prvog poluvremena mogli smo da prekinemo utakmicu i vratimo se u svlačionicu. Ali, doneli smo zdravorazumsku odluku da odigramo još nekoliko minuta, pa da odlučimo na poluvremenu. Zajedno smo doneli odluku, selektor, igrači, članovi ekipe. Ponosan sam na to kako smo se suočili sa situacijom i što smo preduzeli prave korake”, rekao je debitant u reprezentaciji Engleske Tajron Mings.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare