Bakingemska palata otkrila detalje o tajnom vjenčanju princeze Beatris - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bakingemska palata otkrila detalje o tajnom vjenčanju princeze Beatris

Bakingemska palata otkrila je detalje o prvom tajnom vjenčanju u britanskoj kraljevskoj porodici u 235 godina nakon što se princeza Beatris udala za vjerenika Edoarda Mapelija Mocija.

Princeza Beatris je unuka britanske kraljice Elizabete II i ćerka princa Andrjua i Sare, vojvotkinje od Jorka, dok je njen suprug italijanski grof i tajkun.

Par je planirao venčanje na velikoj svečanosti još u maju, međutim zbog pandemije koronavirusa sve je otkazano. Na veliko iznenađenje britanske javnosti, kraljevsko venčanje je održano u petak u strogoj tajnosti na privatnoj ceremoniji u dvorcu Vindzor. Samo članovi uže porodice bili su obavešteni o venčanju i morali su se zakleti na tajnost.

“Par je odlučio da održa malu privatnu ceremoniju s roditeljima, najbližom rodbinom i bliskim prijateljima,” objavili su iz palate. Među retkim gostima bili su 94-godišnja kraljica Elizabeta II i njen 99-godišnji suprug, princ Filip.

Bakingemska palata je objavila kako je princeza Beatris nosila istu tijaru kao i njena baka kraljica Elizabeta II na svom venčanju.

Mlada, koja je deveta u redu za presto, nosila je i haljinu Normana Hartnela koju joj je takođe, posudila baka.

“Radeći u skladu s vladinim smernicama, ceremonija je bila u skladu s jedinstvenim okolnostima, omogućujući im da proslave svoje venčanje sa najbližom obitelji”, dodali su.

Zanimljivo, niti na jednoj fotografiji koje je palata objavila nije bilo njenog oca princa Andrjua, koji se dovodi u vezi s pedofilskim lancem Džefreija Epstajna, što on negira.

Andrju se u novembru povukao iz javnog života nakon što je njegova prijateljica Gilen Meksvel uhapšena u Sjedinjenim Državama pod optužbom da je mamila devojke za pokojnog američkog finansijera Epstajna.

Američki tužioci takođe, žele da ispitaju ​​britanskog princa o njegovim kontaktima s Epstajnom, ali on je do sada izbegavao njihove zahteve.

Izvor: Hina/N1

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Ovo je najizazovnija baka na svijetu

Vanja A

Rečenica koju ne bi trebalo da izgovorite jer ćete dobiti neprijatelja

Vanja A

Ostavite komentar