20 g kvasca (sveži)
1 kašičica šećera
300 ml mleka
550-600 g brašna
soli
malo ulja
Nadev:
100 g sira
1 jaje za premazivanje
semenke za posipanje
Priprema:
Zamesiti testo glatko srednje tvrdo od navedenih sastojaka pa ga pokriti da odmori oko 30 min. Testo podeliti na tri delo, jednono veće pa manje i najmanjer. Razviti najveći deo na pek papiru veličine tepsije. Premazati uljem. Preko njega manje i preko najmane …Oba premazati uljem. Iseći na trouglove ali ne do kraja ostaviti malo kao na slici. Prvo stavljamo sir u najmanje trouglove i uvijati ka centru. Isto uraditi i sa sledeća dva reda. Pokriti da odmori premazati jajetom i malo ulja. Posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko 40 min. Phlađenu iseći. Fantastična podseća na prelepo pecivo iz pekare…