Bakina kuhinja: Starinski keksići koje obožavamo - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Starinski keksići koje obožavamo

Sa ovim receptom nema greške.

350 g brašna
1/2 praška za pecivo
200 g maslaca
2 vanilin šećera
korica limuna
malo cimeta
150 g šećera
1 jaje

Priprema:

Umutiti penasto maslac i jaje sa šećerom . Dodati brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna i malo cimeta. Umesiti glatk otesto pa razviti keksiće u mašini za meso i produženim delom za keks. Peći u zagrejanog rerni na 200 stepeni C oko 20 min. da blago porumene..Fini mirisni hrskavi mogu dugo stajati u kutiji ili korpi.

Danas objavljeno

Karabataci u soja sosu

Vanja A

Noge smrde za naše dobro

Vanja A

Brzo, lako i PREUKUSNO: Panakota sa malinama

Zeljka

Ostavite komentar