Bakina kuhinja: Rolat od vanile i čokolade - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Rolat od vanile i čokolade

Lepo osveženje, fantastičnog ukusa.

Potrebno za biskvit: 5-6 jaja zavisi od krupnoće šećer po želji (ja sam 2 kašike) 1 kašika kakaa 4 kašike brašna 2 kašike ulja Za kremu: 1 čaša mleka (od 200 gr) 2 kašike šećera (može više) 2 kašike brašna 1 jaje 2 vanilin šećera 200 gr maslaca 1 kašika prah šećera 100 gr čokolade (ili 1 puna kašika kakaa) Priprema. biskvita : Umutite belanca sa šećerom dodati brašno. U kakao dodati malo toplog mleka pa sipajte u testo. Dodajte ulje pa sve izjednačite. Dobijate ređe testo koje sipate u pleh od šporeta ali ga obložite pek papirom.. Rasporedite lepo kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C 15-20 min. Krpu suvu prostrite na sto pa istresite pečen rolat. Odstranite hartiju i uvijte vruć u krpu. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Priprema krema: U mleko stavimo šećer po želi, dodate vanilin šećer. Odvojimo malo mleka pa u njega umutimo jaje. Dodamo brašno i žicom izmutimo bez grudvica. Kad mleko provri dodamo brašno i brzo mešamo. Sklonimo i ohladimo. Maslac umutiti sa prah šećerom i izmešati sa skuvanoim kremom. Dodavati krem polako u maslac. Mutiti mikserom lagano. Podeliti krem na dva dela. U jedan deo dodati rastopljenu čokoladu ili kakao pa izjednačiti.. Biskvit odviti iz krpe, raširiti, pa ga prvo premazati sa svetlim kremom pa preko njega čokoladnom . Uviti rolat u foliju i ohladiti 2-3 sata u frižideru. Seći i sladiti se….

Danas objavljeno

Osvežavajuća poslastica za vrele dane: Tiramisu kao sladoled

Zeljka

Juneće šnicle u sosu od pečuraka: Jednostavan, a efektan ručak!

Zeljka

Med od borovih iglica: Bolji je od običnog, ali oprezno

Zeljka

Ostavite komentar