Bakina kuhinja: Punjena paprika - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Punjena paprika

Ova varijanta punjenih paprika su uvek idealan ručak.

Potrebno je:

paprike babure

400 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2-4 čena belog luka

1 veći paradajz sveži

50 g opranog pirinča obarenog

1 jaje

crvena mlevena paprika

1 rendana šargarepa

mleveni biber

soli, ulje

1 kašika brašna

200 ml kuvanog paradajza

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i rendanu šargarepu Dodati seckan beli luk . Ubaciti obaren pirinač mlevenu papriku. posoliti i pobiberiti. ubaciti jaje sve izjednačiti.

Skloniti sa šporeta i ubaciti to u mleveno meso i rukama izjednačiti ili varjačom i puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza. Ređati u plepodmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sda paprikom. Pouljiti i peći sat vremena na 200 stepeni.

Pripremu pogledajte u video-materijalu.

Danas objavljeno

Spremamo SATARAŠ prema bakinom receptu: Pripremite ga sada i ostavite za zimu

Zeljka

Četiri namirnice koje često jedemo, a sadrže previše šećera

Zeljka

Morska so – ima višestruko djelovanje na iritaciju grla

Zeljka

Ostavite komentar