Bakina kuhinja: Prijedlozi za kompletan posni ručak - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Prijedlozi za kompletan posni ručak

Recepti za posni pasulj i rublju čorbu su pred vama

Potrebno je za riblju čorbu:

1 veća šargarepa
1/2 korena celera
1 veća glavice luka
1 crvena sveža paprika
meso od skuvane glave šarana
1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
400 g soma smrznutog
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo belog vina
malo bibera
soli, peršunov list
ulje
lovorov list

Priprema čorbe:

Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celeta. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku pa ukupno dinstati oko 20 min. Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti pobiberiti i dodati seckan peršun.
Napomena :
Ko voli može dodati 2 čena belog luka.

Posni pasulj

Potrebno je:
400-500 gr pasulja krupnog
1 veća glavica crnog luka
1 kašika maslinovog ulja
lovorov list
biber u zrnu i mleven
30 ml ulja
3 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
1 kašičica ml. crvene paprike
so

Priprema posnog pasulja:

400-500 gr pasulja tetovca dobro oprati naliti malo vode pa ga kuvati 5 min i ocediti vodu i isprati, Naliti vodu dodati na krugove 1 veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckan. Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja malo zrna bibera i par lisptova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena. U tiganj iseckati 3 čena belog luka i kašiku brašna dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati 1 kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list..Srećan Vam praznik!

Pripremu pogledajte u video-materijalu.

Danas objavljeno

Direktor Moderne: “Neće biti isto kao za deltu”

Zeljka

Kuvani sajder, idealan napitak za hladne večeri

Vanja A

Trikovi za čuvanje krompira – da ne proklija i ne trune mjesecima

Vanja A

Ostavite komentar