Potrebno je:
2 veće tikvice
350-400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 jaja
200 g kisele pavlake
100 ml mleka
4 kašike rendanog kačkavalja
malo suve slanine (nije obaveza)
so, biber
crvena mlevena paprika
3 čena belog luka
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje listiće. Posoliti i ostaviti 15 min, pa ocediti tečnost. Meso ispržiti na glavici crnog luka koju ste iseckali i malo ulja. Dodati seckan beli luk, so biber, papriku može i malo ljute tucane po želji. Sve izjednačiti. Podmazati pleh 35×25 cm poređati na dno pola tikvica pa istresti preko njih celokupno meso i prektiti drugom polovinom tikvica. Jaja razbiti dodati pavlaku i mleko kao i rendan kačkavalj. Sve dobro izmešati pa preliti tikvice.
Po želji na vrh poredjati suvu slaninu listiće. Peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Fantazija od ukusa. Predobro. Prijatno.
Pripremu pogledajte u video-materijalu
12. Maja 2021.
Bakina kuhinja: Prijedlog za kompletan ručak
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
Istražni komitet Rusije: Teroristi dobijali novac iz Ukrajine
-
Hronika
Bager u dvorištu kuće u kojem je nestala devojčica; Dankini roditelji (ponovo) u policiji
-
Region
Obustavljena potraga za djevojčicom: Uvijek postoji tih do 10 odsto…
-
Svijet
FED duboko u crvenom
-
Region
Rat na istoku Evrope promijenio volju Unije za proširenje
4
5
6
Vijesti