Bakina kuhinja: Pohovane tikvice punjene džigericom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Pohovane tikvice punjene džigericom

Ukus je fantastičan, a baka predlaže da se služe tople.

Potrebno je:

3 jaja
300 g pileće džigerice
50 g prezli
50 g brašna
2 manje tikvice
kockice kačkavalja
soli ulja

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na tanke listići po dužini i posoliti. Ostaviti 20 min, pa ocediti tečnost.Staviti tikvicu na dasku pa na početak staviti kačkavalj pa tikvicu i uviti na kraju probosti čačkalicom. Uvaljati u brašno umućema jaja pa u prezle. Ređati u poslužavnik. Pržiti u tiganju u dubokom ulju. Poklopiti jer džogarica ima običaj da prska. Pržiti obe strane da porumeni. Vaditi na salvete. Služiti toplo. Fantastičan ukus.

Danas objavljeno

Slasna i jednostavna njujorška pita sa šljivama

Vanja A

Kesten – plod pun vitamina

Vanja A

Šta vrsta kafe koju najčešće pijete govori o vama

Vanja A

Ostavite komentar