Bakina kuhinja: Pljeskavice bez mesa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Pljeskavice bez mesa

Ukoliko niste ljubitelj mesa ili jednostavno želite da isprobate nešto drugačije, ovo je recept za vas.

Potrebno je:

1 veća tikvica
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 šargarepe
1-2 kašike brašna
50 g posnog kačkavalja
peršunov list
biber…so
malo ulja

Priprema:

Tikvicu, šargarepu i luk očistiti i izrendati pa posliti. Izmešati i ostaviti da odstoji 20 mi, pa ocediti. Dodati izgnječen beli luk, rendan posni kačkavalj, brašno, seckan peršunov list so biber i sve dobro izjednačiti. Tepsiju podmazati praviti pljeskavice i ređati . Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 30 min. Kao prilog krompir, pilav ili šta želite. Prijatno ovo je toliko dobro da neće te primetiti da nema mesa…

Danas objavljeno

Sedam zlatnih pravila za savršeno kuvanu tjesteninu

Vanja A

Jednostavan i brz recept za omiljene Jaffa keksiće

Vanja A

Napravite jesenju poslasticu – ušećerene jabuke

Vanja A

Ostavite komentar