Bakina kuhinja: Pljeskavice bez mesa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Pljeskavice bez mesa

Ukoliko niste ljubitelj mesa ili jednostavno želite da isprobate nešto drugačije, ovo je recept za vas.

Potrebno je:

1 veća tikvica
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
2 šargarepe
1-2 kašike brašna
50 g posnog kačkavalja
peršunov list
biber…so
malo ulja

Priprema:

Tikvicu, šargarepu i luk očistiti i izrendati pa posliti. Izmešati i ostaviti da odstoji 20 mi, pa ocediti. Dodati izgnječen beli luk, rendan posni kačkavalj, brašno, seckan peršunov list so biber i sve dobro izjednačiti. Tepsiju podmazati praviti pljeskavice i ređati . Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 30 min. Kao prilog krompir, pilav ili šta želite. Prijatno ovo je toliko dobro da neće te primetiti da nema mesa…

Danas objavljeno

Mekane kao duša: Domaće krofne

Vanja A

Najukusniji kolač: Mafini sa čokoladom

Vanja A

Bolna i neprijatna pojava

Vanja A

Ostavite komentar