Bakina kuhinja: Pita krompiruša sa kobasicama - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Pita krompiruša sa kobasicama

Baka kaže da je ne pravi često, ali kad je napravi sve se brzo pojede.

Potrebno je za nadev: tanje kore 500 g krompira 200 g kobasica (ja sam koristila domaće) 1 glavica luka ulje soli bibera 1 jaje

Za preliv: 200 g kisele pavlake 100 ml mleka 2-3 jaja rendanog kačkavalja lonče od 100 gr

Priprema: Krompir obariti ne sasvim skuvati. Luk iseckati i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, soli i bibera. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti… Koru rašititi na sto pa je pouljiti preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica . Uviti u rolnicu. Pleh pouljiti pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug. U činiju sipati pavlaku dodati jaja pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da preliv padne izmedju rolnica. Peći na 210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Kako je samo dobra obavezno probajte biće te iznenađeni.

Danas objavljeno

Cvekla nije dobra samo za krvnu sliku

V.R.

Jogurt kolač sa voćem gotov za pola sata

Zeljka

Korijen jedne biljke pomaže kod izbacivanja šlajma

Zeljka

Ostavite komentar