14. Jula 2021.

Bakina kuhinja: Može biti pica, pogača, torta

Big Portal

Potrebno je: 200 ml. mleka 10 gr kvasca 1 kašica šećera 2,5 šolje brašna (šolja od 200 gr) 1 jaje 2 kašike ulja malo soli 

Za nadev: 150 gr sira 1 jaje 50 gr rendanog kačkavalja 100 gr šunke na kocke 

Za ukrašavanje: čeri paradajz kockice slanine kockice sira susam 

Priprema: Izmrviti kvasac u vrlo malo mlake vode, dodati šećer. Kad nadođe sipati u vanglicu , dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno, kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir 150 gr. izdrobit dodati jaje, rendan kačkavalj i izmešati. Nadošlo tresto istresti u tepsiju okruglu dimenzije 32 cm. koju smo obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min.

Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom dnom, praviti udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje. U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom. Premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom 10 min Testo neverovatno mekano kao biskvit. Fantastičnog ukusa.Uživajte

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare