Potrebno je za testo:
250 ml mleka
10 g kvasca
1 kašičica šećera
2 kašike ulja
450 g brašna
malo soli
Za nadev:
350 g mlevenog mesa mešavina
1 glavica crnog luka
1 jaje
so biber
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakom mleku dodati šećer,pa kad zapeni dodati ulje brašno so i zamesiti srednje tvrdo glatko teso. Ostaviti da odstoji 30 min pokriveno. Ispržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso i dinstati 10 min. Dodati so biber i skloniti sa šporeta. Prohladiti pa staviti u secka i usitniti još da se luk ne poznaje a meso postane ujednačeno i dosta usitnjeno. Testo razviti na sto za pola cm pa iseći na pravougaonike 9×8 cm. Gornji deo malo zaseći na 4 prake ne sasvim a u donji deo staviti kašičicu mesa pa rukama rasporediti. Uviti ka vrhu da seceni deo bude odozgo tj trake. Redjati u tepsiju pa pokriti da narastu oko 20 min. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Peći na 200 stepeni C oko30- 35 min. Pokriti krpom. Fantastični podsećaju na fornete tako mekani i mirisni. za doručak, užinu ili večeru…