Bakina kuhinja: Mekane i mirisne rolnice sa mesom - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Mekane i mirisne rolnice sa mesom

Podsećaju na fornete – tako mekani i mirisni

Potrebno je za testo:

250 ml mleka

10 g kvasca

1 kašičica šećera

2 kašike ulja

450 g brašna

malo soli

Za nadev:

350 g mlevenog mesa mešavina

1 glavica crnog luka

1 jaje

so biber

Priprema:

Izmrviti kvasac u mlakom mleku dodati šećer,pa kad zapeni dodati ulje brašno so i zamesiti srednje tvrdo glatko teso. Ostaviti da odstoji 30 min pokriveno. Ispržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso i dinstati 10 min. Dodati so biber i skloniti sa šporeta. Prohladiti pa staviti u secka i usitniti još da se luk ne poznaje a meso postane ujednačeno i dosta usitnjeno. Testo razviti na sto za pola cm pa iseći na pravougaonike 9×8 cm. Gornji deo malo zaseći na 4 prake ne sasvim a u donji deo staviti kašičicu mesa pa rukama rasporediti. Uviti ka vrhu da seceni deo bude odozgo tj trake. Redjati u tepsiju pa pokriti da narastu oko 20 min. Premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Peći na 200 stepeni C oko30- 35 min. Pokriti krpom. Fantastični podsećaju na fornete tako mekani i mirisni. za doručak, užinu ili večeru…

Danas objavljeno

Šest stvari koje se događaju našem tijelu neposredno prije nervnog sloma

Zeljka

Kroketi od krompira – najbolji prilog mesu

Zeljka

BioNTek će koristiti tehnologiju mRNA protiv malarije

Zeljka

Ostavite komentar