18. Aprila 2021.

Bakina kuhinja: Kiseo kupus, pravi svadbarski

Big Portal

Potrebno je:

1,5 – 2 kg kiselog kupusa

200 gr suvih rebara

3 krmenadle

200 gr suve slanine

lovorov list

biber u zrnu

kašika masti

aleva paprika

tucana ljuta paprika

Priprema:

Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati.

Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo staviti krmenadle, suva rebra i suvu slaninu i pokriti drugim delom kupusa.

Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list naliti vodo i kuvati oko dva sata.

U toku kuvanja povremeno dolivati vodu.
Kad se kupus skuva ostaviti malo tečnosti.

https://youtu.be/-P69_Iidf44

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare