Bakina kuhinja: Kiseo kupus, pravi svadbarski - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Kiseo kupus, pravi svadbarski

Ideja za nedjeljni ručak, lako i ukusno.

Potrebno je:

1,5 – 2 kg kiselog kupusa

200 gr suvih rebara

3 krmenadle

200 gr suve slanine

lovorov list

biber u zrnu

kašika masti

aleva paprika

tucana ljuta paprika

Priprema:

Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati.

Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo staviti krmenadle, suva rebra i suvu slaninu i pokriti drugim delom kupusa.

Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list naliti vodo i kuvati oko dva sata.

U toku kuvanja povremeno dolivati vodu.
Kad se kupus skuva ostaviti malo tečnosti.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Zaljubljenost ili nam želudac nešto signalizira?

Vanja A

Kako se riješiti ispucalih usana?

Vanja A

Recept za slatkiš iz serije Squid Game zaludio je internet

Vanja A

Ostavite komentar