Bakina kuhinja: Jabuke u šlafruku - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Jabuke u šlafruku

Ovaj starinski recept mnoge vraća u detinjstvo.

Potrebno je: 2 jaja 300 ml mleka 1,5 šolja brašna (šolja od 200 g) malo ulja malo soli 2 jabuke na listove

Priprema: Jaja izmutiti dodati mleko, brašno i malo soli pa sve izjednačiti bez grudvica. Ubaciti oljuštene jabuke na listove malo deblje. U tiganj sipati malo ulja pa kašikom vaditi jabuke sa testom i pržiti. Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na papirne salvete. Posuti vanilin šećerom i prah šećero. Služiti tople… Uživajte..

Danas objavljeno

Čaj od lješnika, idealan jesenji napitak

Vanja A

Eterična ulja – koje je pravo za tebe?

Vanja A

Kako skuhati jaja bez kuhanja

Vanja A

Ostavite komentar