Bakina kuhinja: Džem od dinja iz rerne - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Bakina kuhinja: Džem od dinja iz rerne

Fantastičan je za plačinke, a možete namazati na krišku hleba uz čašu mleka.

Potrebno je:

3 kg neočišćene dinje

600 gr šećera

1/2 soka od limuna

Priprema: Dinji izvaditi seme, i skinuti koru. Iseći na tanje kriške. Rukama ili u blenderu dobro izgnječiti. Dodati šećer i sok od limuna. Najbolje da prenoći. Ja sam odmah stavila u rernu na 250 stepeni C da ispari tečnost kad prodjete po dnu šerpe da se vidi trag. Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police bio je gotov posle 1.45 Odličan za palačinke za namazati na krišku hleba uz čašu mleka. Srećno kuvanje…

Danas objavljeno

Pileći rolat

Vanja A

Novi hit u svijetu: Mlijeko od krompira, a evo kako ga možete napraviti kod kuće

Vanja A

Malo drugačiji omlet

Vanja A

Ostavite komentar