Baka inspiracija: Penzionerka u 78. godini završila fakultet - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Baka inspiracija: Penzionerka u 78. godini završila fakultet

“Zvali su me mnogi i govorili su mi da ih je moj primer motivisao. Neki mlađi članovi moje porodice su mi rekli, ako možeš ti, možemo i mi”.

Vivijan Kaningam je majka, baka i prabaka i penzionerka, a nedavno je sa 78. godina završila i fakultet.

Početkom maja diplomirala na Univerzitetu Samford u Birmingemu u državi Alabama i tako ispunila svoju veliku želju – završila je liberalne studije i posle višegodišnjeg truda izašla na pozornicu i primila diplomu pred svojom porodicom: “Uvek kažem, pratite svoje snove i ne dozvolite da vam neko kaže da ne možete i da vi poverujete u to. Samo napred”, rekla je ova super baka.

Provela je skoro 30 godina kao čuvar, a radila je i kao šef kurirskog odeljenja u jednoj kompaniji u Alabami. Penzionisala se davne 1992. godine i objasnila je kako je počela da studira u poznoj dobi:

“U udruženju penzionera su nam rekli da idemo na neke časove i pokrenemo se, umesto da samo sjedimo kod kuće, pa sam ja odlučila da upišem fakultet. Uživala sam da provodim vreme na predavanjima”. Porodica i prijatelji su joj bili velika podrška tokom studija:

“Zvali su me mnogi i govorili su mi da ih je moj primer motivisao. Neki mlađi članovi moje porodice su mi rekli, ako možeš ti, možemo i mi”, rekla je ova intelektualka.

Danas objavljeno

Na bankomatu saznala da je milijarder: Hoće da vrati pare, banka se ne oglašava

Vanja A

Spajdermen u Vatikanu, neobičan posjetilac danas slušao papu Franju

Vanja A

Cher pokazala majku, mnogi iznenađeni njenim izgledom

Vanja A

Ostavite komentar