Bajden ukinuo Trampovu odluku i uveo svoju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bajden ukinuo Trampovu odluku i uveo svoju

Predsjednik SAD ponovo uveo restrikciju ulaska u SAD za većinu osoba koje nisu Amerikanci, a dolaze iz Velike Britanije, Brazila, Irske i većeg dijela Evrope.

Novi amerićki predsjednik će proširiti te zabrane takođe na osobe koje su nedavno bile u Južnoj Africi zbog informacija o pojavi novih, prenosivijih sojeva korona virusa u SAD, rekao je zvaničnik Bijele kuće.

Bajdenova odluka spada u okvir plana nove administracije za borbu protiv korona virusa koji se razbuktao u SAD, najteže pogođenoj zemlji na svijetu po broju slučajeva zaraze (25,1 milion), i po broju umrlih – više od 419.000.

Bajden je u petak ocijenio da broj umrlih od korona virusa u SAD treba da bude znatno manji od 600.000.

Već prvih dana od stupanja na dužnost u srijedu Bajden je zaoštrio propise o nošenju maski i naredio karantin za osobe koje dolaze u SAD avionom.

Donald Tramp je posljednjih dana na vlasti objavio da će biti ukinute zabrane ulaska u SAD za putnike iz većeg dijela Evrope i Brazila, ali je Bajdenova administracija saopštila da će odmah poništiti tu naredbu koja je trebalo da stupi na snagu 26. januara.

Tramp je 31. januara 2020. objavio prvu zabranu ulaska putnicma iz Kine u zemlju da bi se zaustavilo širenje korona virusa. Ta zabrana proširena je na evropske zemlje 14. marta.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Napadnuta američka baza u Siriji

V.R.

Bivša holandska kraljica pozitivna na koronu

V.R.

Incident iznad Crnog mora: Ruski avion skrenuo, NATO ignorisao

V.R.

Ostavite komentar