Bajden u prvom govoru: "Građani ove zemlje su rekli svoje"; O Trampu ni riječi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bajden u prvom govoru: “Građani ove zemlje su rekli svoje”; O Trampu ni riječi

Budući predsednik SAD Džo Bajden obratio se prvi put u novoj ulozi javnosti. “Ovo je vreme da se leče rane Amerike”, poručio je.

“Građani ove zemlje su rekli svoje i napravili svoj izbor. Dali su nam čistu pobedu, ubeljivu pobedu, pobedu naroda. Osvojili smo više glasova nego iko ranije – 75 miliona”, rekao je Bajden.

“Iznenađen sam slavljem širom Amerike. To je izliv radosti, nade, obnovljene vere u sutra i ono što donosi novi dan”, dodao je.

“Ponizno stojim pred poverenjem koje imate u mene”, naveo je on i obećavo da će biti predsednik koji neće razjedinjavati već ujedinjavati ljude.

“Amerika su ljudi. Borio sam se za ovu poziciji da obnovim dušu Amerike, da joj ispravim kičmu”, kazao je i dodao da veruje u to da je “Amerika svetionik planete”.
“Moramo da obnovimo dušu Amerike. Naša nacija je oblikovana konstantnom borbom između naših ‘boljih anđela’ i naših ‘mračnih impulsa’. Vreme je za naše anđele da prevagnu”, naveo je on.

Bajden je u svom prvom obraćanju rekao da “čitava planeta gleda u Ameriku i veruje da kada smo u svom najboljem izdanju da je tada Amerika svetionik planete. Vodićemo, ne samo kroz primer moći već kroz moć primera”.

Bajden je imao poruku i za Trampove glasače.

“Razumem vašu razočaranost. I sam sam gubio nekoliko puta, ali hajde da jedni drugima damo šansu. Vreme je da počnemo da slušamo jedni druge ponovo. Vreme je da odložimo oštru retoriku, spustimo temperaturu, da vidimo i pričamo međusobno ponovo, da prestanemo da se tretiramo kao neprijatelji. Naši protivnici nisu naši neprijatelji. Nisu neprijatelji. Amerikanci su”, rekao je.

Dodao je i da “Biblija uči da za sve bude vreme, vreme da se gradfi, vreme da se seje, vreme da se žanje, i vreme da se leče rane. Ovo je vreme da se leče rane Amerike”.

Danas objavljeno

Završeni protesti građana u Sarajevu: Na potezu su parlamentarci, rok je 1. maj

M.

Slovenija: Petoro preminulo, 860 zaraženo

M.

Švajcarski list: Vučićeva “nesvrstanost” – vakcine sa svih strana

M.

Ostavite komentar