"Bajden prijeti" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Bajden prijeti”

Jedan visoki iranski zvaničnik iz bezbednosnih struktura optužio je danas američkog predsednika Džozefa Bajdena da je nezakonito pretio Iranu.

Prema njegovim navodi najavio da bi mogao da razmotriti “druge opcije” ako nuklearna diplomatija sa Teheranom ne uspe.

“Naglasak na primeni ”drugih opcija” (protiv Irana) predstavlja nezakonito ugrožavanje druge zemlje i Iranu daje za pravo da uzvrati ”raspoloživim opcijama””, napisao je na Tviteru Ali Šamhani, sekretar Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana, prenosi Rojters.

Bajden je tokom jučerašnjeg susreta sa premijerom Izraela Naftalijem Benetom rekao da diplomatiju “stavlja na prvo mesto” kako bi pokušao da zaustavi iranski nuklearni program, ali da će, ako pregovori ne budu uspešni, biti spreman da se okrene drugim opcijama, ne precizirajući kojim.

Agencija UN za nadzor atomske energije (IAEA) je u izveštaju za avgust navela da je Iran ubrzao postupak obogaćivanja uranijuma skoro do nivoa potrebnog za nuklearno naoružanje, što je potez koji podiže tenzije sa Zapadom jer obe strane nastoje da obnove pregovore o oživljavanju nuklearnog sporazuma sa Teheranom.

Danas objavljeno

“Još nije gotovo”

M.

Preminuo episkop šabački Lavrentije

M.

Crna Gora: I večeras protesti

M.

Ostavite komentar