Bajden potvrđen za pobjednika izbora u Viskonsinu, Tramp najavljuje tužbu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bajden potvrđen za pobjednika izbora u Viskonsinu, Tramp najavljuje tužbu

Demokrata Džo Bajden potvrđen je za pobjednika na predsjedničkim izborima u američkoj saveznoj državi Viskonsin. Izborne rezultate potvrdio je guverner Viskonsina Toni Evers.

  • Danas sam obavio svoju dužnost i potvrdio izbore za predsednika SAD održane 3. novembra. U skladu sa zakonom države Viskonsin i federalnim zakonom, potpisao sam sertifikat i potvrdio da je Džo Bajden pobijedio na izborima za predsjednika u Viskonsinu – navodi se, između ostalog u saopštenju guvernera Eversa.

Viskonsin je, inače, jedna od država u kojoj je američki predsjednik Donald Tramp osporavao pobjedu Bajdena i tražio ponovno brojanje glasova.

Trampov tim advokata ima mogućost da u roku od pet dana podnese tužbu, što je američki predsjednik i ranije najavio.

On je rekao da će to učiniti najkasnije do utorka.

Američki predsjednik tvrdi da je u Viskonsinu, tokom ponovnog prebrojavanja glasova, pronađeno mnogo nelegalnih glasova.

  • Prebrojavanje u Viskonsinu ne odnosi se na pronalaženje grešaka u brojanju, već na pronalaženje ljudi koji su nelegalno glasali. Taj slučaj će biti pokrenut kada se završi ponovno brojanje, u ponedjeljak ili utorak. Pronašli smo mnogo nelegalnih glasova, pratite – napisao je tada Tramp na Tviteru.

Danas objavljeno

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Erdogan: U toku pripremni radovi za gasno čvorište

M.

Bajden dao “signal” Zelenskom: Vrijeme je za razgovor…

M.

Ostavite komentar