Bajden nazvao Putina "autokratom"; Stigao odgovor šefa Kremlja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bajden nazvao Putina “autokratom”; Stigao odgovor šefa Kremlja

Nakon što je Bajden nazvao Putina “autokratom”, jedan novinar pitao je ruskog predsednika da to prokomentariše.

Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je izjavu američkog kolege Džoa Bajdena, koji ga je nedavno nazvao “autokratom”, rekavši u intervjuu za televiziju En-Bi-Si da se to predstavlja javnosti onako kako se smatra celishodnim za vladajuću elitu u određenoj zemlji.

Tokom intervjua Putinu je postavljeno pitanje o samitu sa američkim predsednikom, pre kojeg se Džo Bajden sastaje sa liderima Grupe 7 i evropskih država.

Novinar je primetio da se “to predstavlja kao pokušaj okupljanja brojnih svetskih demokratija, a da će se sada Bajden sastati sa predsednikom Rusije, koji je predstavljen kao diktator, autokrata”.

“Ne znam, neko se služi takvim manirima, neko na drugačiji način gleda na razvoj situacije i na vašeg pokornog slugu. Sve to se predstavlja javnosti tako kako se smatra celishodnim za vladajuće klase u određenoj zemlji”, izjavio je ruski lider.

Ranije je američki predsednik Džozef Bajden, koji će se susresti sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Ženevi 16. juna, izjavio da ne može da da garancije da će uspeti da promeni stavove Rusije, pritom nazvavši svog ruskog kolegu “autokratom”.

Danas objavljeno

Zakonom urediti oblast kriptovalute u Republici Srpskoj

M.

Jak zemljotres u Japanu, desetine povređenih

M.

Požar u Mumbaju: Šest osoba stradalo, 15 povrijeđeno

M.

Ostavite komentar