"Bajden je naš najveći neprijatelj"; predstavili "najmoćnije oružje na svetu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Bajden je naš najveći neprijatelj”; predstavili “najmoćnije oružje na svetu”

Severna Koreja je na vojnoj paradi održanoj u centru Pjongjanga predstavila novi tip balističke rakete ua lansiranje s podmornice.

Povod za veliku vojnu paradu bio je završetek osmodnevnog kongresa Radničke partije koja je na vlasti.

Mediji su ovu balističku raketu opisali kao najmoćnije oružje na svetu, a događaju je prisustvovao severnokorejski vođa Kim Jong-un koji je na kongresu imenovan za glavnog sekretara stranke najavivši povećanje nuklearnog arsenala zemlje.
Prikaz vojne snage ove države dolazi samo nekoliko dana pre inauguracije izabranog američkog predsednika Džoa Bajdena kao i nakon retkog političkog sastanka na kojem je Kim Džong Un SAD proglasio najvećim neprijateljem svoje zemlje.

Fotografije koje kruže u medijima prikazuju promociju najmanje četiri velike crno-bele rakete koje su pronesene pored mase ljudi koja je uz najveće počasti držala zastavu Severne Koreje.

Analitičari su naveli da ovo oružje nikad dosad nije viđeno te su dodali da nova godina u Severnoj Koreji donosi i nova naoružanja.

Obučen u kožni kaput i sa šubarom na glavi, Kim je sve vreme bio nasmejan i zadovoljno je mahao prisutnima na vojnoj paradi koja se održala na trgu Kim Il-sung gde su se nalazile i pešadijske trupe, artiljerija i tenkovi.

“Najmoćnije oružje na svetu, balističke rakete za lansiranje s podmornica predstavljane su jedna za drugom snažno pokazujući moć revolucionarnih oružanih snaga”, objavila je korejska centralna novinska agencija.

Na ovom događaju nije predstavljena najveća interkontinentalna balistička raketa (ICBM) Severne Koreje koja je otkrivena na mnogo većoj vojnoj paradi održanoj u oktobru prošle godine kada je proslavljana 75. godišnjica osnivanja Radničke partije.

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Uhapšen Srbin iz Hrvatske Kostajnice

M.

Ostavite komentar