Bajden često dodirivao djecu čak i usred Kongresa: Zašto je snimak skinut sa Tvitera? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bajden često dodirivao djecu čak i usred Kongresa: Zašto je snimak skinut sa Tvitera?

Snimci na kojima se vidi kako Džo Bajden komunicira sa djevojkama, Tviter je sklonio zbog kršenja njihove politike seksualnog iskorišćavanja djece nakon što su se pojavile na mreži tokom svađe oko lika političara.

U sporu na društvenim mrežama teksaški progresivni aktivista Džoni Grac pokušava da pokrene slučaj da bi kandidat za demokratskog predsjednika trebalo da bude istražen zbog seksualnog napada.

Još jedan komentator, koji se zove “Džejk Konig”, pokušao je da potkrijepi argument Graca objavljivanjem video kompilacije Bajdena kako dodiruje razne mlade djevojke tokom fotografisanja na ceremonijama polaganja zakletve u Kongresu 2015. godine.

Međutim, komentator nije mogao da objavi zvanične javne snimke postupka jer ga je „Tviter prijavio da je pokušao da objavi slike zlostavljanja djece“.

Kenigova tvrdnja bila je lako provjerljiva, jer Tviter zaista vrlo brzo identifikuje video kao „zabranjeni“ sadržaj koji „krši [njihovu] Politiku seksualnog iskorišćavanja djece“. Štaviše, veb lokacija zabranjuje nalog postera dok ne izbrišu snimke.

Zloglasni snimak prikazuje kako bivši potpredsjednik dodiruje ćerke i unuke američkih zakonodavaca. U raznim tačkama izgleda da drži neke djevojke na mjestu i čvrsto se naginje da im kaže nešto u uši.

Raspravu o Bajdenovom ponašanju u velikoj mjeri je podstakao niz optužbi nekoliko žena da ih je “neprimjereno” dodirnuo. Ono što je najvažnije, još u martu, bivša senatorova službenica Tara Rid javno se oglasila rekavši da ju je seksualno napao još 1993. godine.

Tvrdnje nisu privukle veliku pažnju medija, iako su se poklopile sa porastom visoko oglašenog pokreta ‘MeToo’, samozadovoljavajućeg da privuče moćne muškarce da odgovaraju za seksualno loše ponašanje protiv žena. Čini se da najveće ličnosti te organizacije nisu bile zainteresovane za Ridov slučaj, što je dovelo do sukoba i optužbi za partizanstvo.

I sam Bajden je negirao navode, rekavši da se „nikada ništa slično nije desilo“, pa čak i dodao da se ne sjeća te žene.

Danas objavljeno

Zapad ima jasan cilj? Lavrov otkrio šta žele

Zeljka

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtjev NATO-a

Zeljka

Sudario se autobus pun djece u Šapcu

Zeljka

Ostavite komentar